Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Ω! ΔΥΣΤΥΧΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ!!!

                                                        Η ΚΡΗΝΗ ΤΟΥ ΘΕΑΓΕΝΗ (βίντεο)




Ποιος μπορεί άραγε να διαφυλάξει και να υπερασπιστεί την μακραίωνη ιστορία των Μεγάρων στην εποχή μας;  
Δυστυχώς…. Έχουν προπολού πεθάνει ο Διευχίδας και ο Ηρέας, εκείνοι οι Μεγαρείς ιστορικοί του 4ου και 3ου αιώνα π.Χ., που γνωστοποίησαν την παραποίηση και την αλλοίωση των Ομηρικών στίχων κατά των Μεγάρων αλλά και αντέκρουσαν με ακλόνητες απόδειξης τα μισητά ‘’έργα’’ των Αθηναίων.  Έκτοτε, η λεηλασία αλλά και η παραπληροφόρηση έχουν ‘’θαμπώσει’’  τις φωτεινότατες εμφάσεις της μεγαλειώδης ιστορίας τούτου του τόπου.
Στο διαδίκτυο, συχνά-πυκνά συναντώ ανυπόστατα δημοσιευμένα άρθρα για την ιστορία των Μεγάρων. Μακάρι λοιπόν να αναγεννηθεί το πνεύμα των δύων Μεγαρέων ιστορικών –σε κάποιο σύγχρονο Μεγαρέα-. Kαθώς με αγάπη και τόλμη να ανασηκώσει το ‘’κορμί’’ του κι όπου θα μπορεί να σηκώσει στους πνευματικούς ώμους του όλη αυτή την σύγχρονη -τουλάχιστον- παραπληροφόρηση!
Σαν παράδειγμα σας δίνω την επίσημη σελίδα της ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑΣ:  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%81%CE%AE%CE%BD%CE%B7_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%98%CE%B5%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%B7

Όπου εκεί θα φρίξετε καθώς θα διαβάσετε για την κρήνη του Θεαγένους:

‘’Κρήνη του Θεαγένη
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Η Κρήνη του Θεαγένη ήταν υδραγωγείο στην Αρχαία Αθήνα, που τροφοδοτούσε την πόλη με νερό από τον 5ο αιώνα π.Χ. μέχρι και τον 5ο αιώνα. Ανακαλύφθηκε σε ανασκαφές του Γερμανικού Ινστιτούτου το 1899.
Αναφέρεται από τον Παυσανία στην αρχή της περιγραφής του των Μεγάρων. Κτίστηκε από τον τύραννο Θεαγένη. Όταν στις ανασκαφές της εννεάκρουνου ανακαλύφτηκε το Πεισιστράτειο υδραγωγείο, ο αρχαιολόγος Ντερπφελντ ακολούθησε την πορεία των αρχαίων πήλινων σωλήνων καταλήγοντας στην Κρήνη του Θεαγέννη. Οι ανασκαφές διενεργήθηκαν από τις 11 ως τις 23 Δεκεμβρίου 1899.’’

Μάλιστα δίνουν και πηγές της παραπληροφόρησης τους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου